Neden saç ekimi yaptırmalıyım?


Saç ekimi, erkek tipi dökülme sonucu oluşan saçsız alanda, saç çıkarabilecek etili bir tedavi yöntemdir. 

Kellikle sonuçlanan saç dökülmelerinin yaklaşık %95'i genetik olduğundan, eski saçlara kavuşmak için kullanılan ilaç, krem veya kozmetik ürünler yeterli sonuç vermemektedir.

Saç dökülmesi bazı kişilerde fiziksel olduğu kadar olumsuz psikolojik etki yaratmaktadır. Şu kesindir ki saç dökülmesi ciddi bir rahatsızlık olmaktan öte estetik bir kaygıdır. Eğer siz de saç ekimiyle kendinizi daha genç hissedecekseniz, aynaya baktığınızda mutlu bir ifade görecekseniz, özgüveniniz artacaksa saç ekimi yaptırabilirsiniz.

Bu soruların cevabı, vereceğiniz saç ekimi kararı için çok önemlidir. Saç ekimini her şeyden önce siz istediğiniz için yaptırmalısınız.

Saç ekimi nasıl yapılır?
Saç ekiminde başlıca iki yöntem kullanılmaktadır. FUT yönteminde, ense bölgesinden cerrahi kesi ile alınan saçlı doku greftlere ayrılarak saçsız alana nakledilmektedir. FUE yöntemi ise saç kökleri dökülmemeye kodlanmış olan ense bölgesinde FUE motoru ile tek tek alınarak saçsız alana nakledilmektedir.

Saç ekimi, lokal anestezi altında uygulanmakta ve ekilecek kök sayısına göre yaklaşık 5-7 saat sürümektedir. FUE yönteminde cerrahi bir kesi olmadığı için iyileşme hızlı olmakta ve saç ekimi sonrası süreç daha konforlu geçmektedir. Saç ekiminden yaklaşık 3 ay sonra yeni saçlarınızı görmeye başlayacaksınız. 1 yıl sonra saçlarınız arzuladığınız şeklini alacaktır. Saç ekiminde kullanılan FUE yöntemi tekniğin adıdır. Her yerde uygulanan saç ekimi aynı standartlarda değildir. FUE yönteminde saç ekimi esnasında uygulanan PRP tedavisi desteği ve saç ekimi sonrasında verilen Saç Mezoterapisi tedavisi ile daha sağlıklı sonuçlar elde edilmektedir.

Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı
Dr. Ergin Er
Saç ekimi yaptırırken nelere dikkat etmeliyim?
Saç ekimi, geliştirilen yeni yöntemlerle artık daha sağlıklı ve konforlu olsa da, dikkatli olmayı ve oldukça detaylı çalışma ve tecrübe gerektiren bir operasyondur. Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Ergin Er, saçların doğal çıkış açısında ve yönünde ekim yapılması, alınan saç köklerinin dış ortamda bekletilmeden hızlı şekilde nakledilmesi, ekim öncesi ve sonrası sürecin iyi anlatılmasının bu operasyonun sağlıklı ve başarılı olmasındaki en önemli faktörler olduğunu belirtiyor.

Saç ekimi, anestezi gerektiren bir işlemdir ve bu nedenle, hastanelerde, ameliyathane ortamında ve bir doktor başkanlığında bir ekiple yapılmalıdır. İşlem basite alınıp, yetkin olmayan bir yerde ve ekiplere yaptırılırsa hem sağlıkla ilgili komplikasyonlar ortaya çıkabilir; hem de estetik kaygıları gidermek için yapılan bir tedavi daha sıkıntılı sonuçlar doğurabilir.

Neden saç ekimi yaptırmalıyım? Neden saç ekimi yaptırmalıyım? Reviewed by HABERCİ on Perşembe, Ekim 10, 2013 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Ã?nizleme
Bumerang - Yazarkafe