İşte şekerpare için gerekli olan malzemeler:
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı sıvıyağı,
2 adet yumurta,
Yarım çay kaşığı karbonat,
2 su bardağı un,
15 adet fındık veya badem.
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
4 su bardağı su.
Şekerparenin hazırlanışı
*Öncelikle tatlının şerbetini hazırlamakla başlarsanız daha rahat olur.
*Çünkü siz şekerparenin hamurunu hazırlarken bu sırada şerbeti soğumaya bırakarak şerbet soğumuş olur.
*Böylelikle şerbetin soğuması için daha sonra beklememiş olursunuz.
*Şerbeti hazırlamak için bir tencere alın ve içine 3 su bardağı toz şekeri ve 4 su bardağı suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
*Kaynadıktan sonra yarım adet limonun suyun sıkın ve 1 tatlı kaşığı kadarını şeker ve suyun içine ilave edin.
*Bir süre daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve ocağın altını kapatın.
*Soğuması için şerbeti bir kanara koyun.
*Şerbet kaynarken hamuru hazırlamaya başlayabilirsiniz.
*Ya da isterseniz şerbeti ocaktan aldıktan sonra hamurun hazırlanışına geçebilirsiniz.
*Hamuru hazırlamak için geniş ve derin bir kap alın ve içine 2 adet yumurtayı kırıp iyice çırpın.
*Sonra 1 su bardağı şekeri de ilave edin.
*Sonra 1 su bardağı sıvıyağı yarım çay kaşığı karbonatı ilave edin.
*Ardından 2 su bardağı unu da az az ilave exderek yoğurun.
*Eğer hamurun kıvamı tutmazsa biraz daha un ilave edebilirsiniz.
*Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlak şekil verin ve sonra üzerinde çukur oluşturun.
*Bu çukurların üzerine isteğe göre birer tane badem veya fındık koyun.
*Fırın tepsisine yerleştirin ve fırına gönderin.
*Piştikten sonra biraz ılısın ve şerbeti dökün.
*Şekerpare hazır afiyet olsun…
Kaynak : http://www.superanne.org/sekerpare-tarifi
Şekerpare Tarifi
Reviewed by HABERCİ
on
Salı, Mayıs 27, 2014
Rating:

Hiç yorum yok: