Kızlık Zarı Dikimi Ve Çeşitleri Nelerdir?



Bir diğer adıyla hymen olarak bilinen kızlık zarı nedir? Kadın organizmasında görevleri merak edilen kızlık zarı vajina içinde bulunuyor. Vajen bölgesinde 1.5 cm içeride yer almaktadır. İnce bir perde olup, özelliği kadından kadına değişir. Ancak ortasının delikli olması ortak özelliktir. Bunun en önemli sebebi ise adet kanamasının çıkışını sağlamaktır. Herhangi bir işlevi bulunmamakla birlikte mikroplar için engel teşkil edebiliyor. Özellikle bebeklik dönemi gibi hassas dönemlerde mikropları önlemektedir. Farklı çeşitleri bulunana kızlık zarı herhangi bir sert cisimle yırtılabilir. Bunun dışında cinsel ilişki sırasında yırtılır. Farklı özelliklerde kızlık zarı çeşitleri bulunmaktadır. Kanama oranı da çeşidine göre değişmektedir.


Kızlık Zarı Dikimi

Kültürel yaşantı evlilik öncesi kızlık zarı yırtılmasını kabul etmeyebilir. Ancak herhangi bir sebepten dolayı kızlık zarı yırtılması yaşanabilir. Bu durum ise kültürel yaşantımızdan dolayı büyük sorunlara sebep olabilir. Ancak bunun çözümü artık oldukça basittir. Hymenapolasti olarak adlandırılan kızlık zarı dikimi ülkemizde oldukça popüler operasyondur. Kızlık zarı dikimi günümüzde pek çok jinekolog tarafından başarıyla gerçekleştiriliyor. 2 çeşit kızlık zarı operasyonu vardır.

1. Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi
Flep olarak adlandırılan yöntem oldukça kalıcıdır. Tamamen bozulmuş olan zarının yerine yenisi yapılır. Kalıntılar temizlendikten sonra yeni bir dikim işlemi gerçekleştirilir. Özellikle çocukken kazalar sonucu kızlık zarı kaybı yaşanabilir. Böyle bir durumda bu işleme sıklıkla başvuruluyor. Yapılan zarın tüm özellikleri kızlık zarı ile aynıdır. İlişkiye girildiği zaman kanama gerçekleşecektir. Bu durum ise normal seyrinde meydana gelir. Bir kadın doğum uzmanına başvurulmadığı müddetçe işlem uygulandığı anlaşılmaz.

2. Geçici Kızlık Zarı Dikimi
Genellikle evliliğe 1 veya 2 gün kala yapılır. Çünkü geçici olarak kızlık zarı dokuları tutturulur. İlişki sırasında kanama gerçekleşir. Ancak ilişki öncesi herhangi bir sebepten dolayı kanama riski vardır. Ayrıca ilişkiye girilmezse ipliklerin emilimi sağlanır. Bu aşamadan sonra kızlık zarı 20 gün içinde kaybolur.

Ameliyat sonrası bakım ve pansuman düzenli yaptırılmalıdır. Geçici dikimde oldukça dikkatli olmak gerekir. Herhangi bir problem ipliklerin erkenden kopmasına sebep olur. Uzun süre sonra ilişkiye girecek olan kadınlar için kalıcı kızlık zarı tamiri önerilir. Garanti bir operasyon olan kalıcı kızlık zarı dikimi sorunları bitirir.

Kızlık Zarı Dikimi Ve Çeşitleri Nelerdir? Kızlık Zarı Dikimi Ve Çeşitleri Nelerdir? Reviewed by HABERCİ on Cuma, Ocak 18, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Ã?nizleme
Bumerang - Yazarkafe