Kurye Mesleğine Genel Bakış


Kurye Mesleğine Genel Bakış

İş yaşamı sonsuz bir umman gibi. Çok değişik alanlarda çok farklı işler var. İnsanlar hem biraz kendi isteklerine, hem de biraz kendi yetenekleri, aldıkları eğitim ve deneyime göre işler tercih ediyor. Her işin kendi içinde zor kolay yönleri olabiliyorlar. Kurye mesleği de şahsına münhasır en özel işlerden bir tanesi, üstelik dünyanın her yerinde rahatlıkla yapılabilecek bir iş. Birçok iş gibi bu işin de kendince eğlenceli ve riskli olan yönleri var. Şimdi bu mesleğe detaylı olarak bakalım.

Kurye herhangi bir kargo firmasında ya da kurye firmasında çalışan insanlara verilen isimdir. Bu işi moto kurye olarak motor ile yapan insanlar da vardır. Ayrıca DOminos gibi kimi hazır yemek firmalarında da kurye olarak çalışan insanlar vardır. Kurye işi bu alanda özetle iş arayan herkesin yapabileceği bir iştir ama elbette her işte olduğu gibi  bu işte de belli başlı bazı kriterler vardır. Bu işin en olmazsa olmazı ehliyet sahibi olmaktır. Kişi şayet motor kurye olarak çalışacak ise o zaman motor ehliyetinin de bulunması gerekir. Ehliyetsiz insanların yapabileceği bir iş değildir. Bunun yanında iyi araç ya da iyi bir şekilde motor kullanabilmesi gerekir. Her ne kadar teknoloji ilerlemiş olsa ve navigasyon olsa da çalıştığı bölgeyi bilmesi ve hızlı teslimat yapabilmesi gerekir. Zamanında teslim edilecek ürünün başına bir şey gelmeden teslim edilmesi son derece önemlidir. Ayrıca işini severek yapmak elbette olmazsa olmaz bir faktördür.Üniversite mezunu olmayanların yapabileceği en ideal işler arasındadır.

Kurye kendisine verilen bölgede o gün için kendisine teslim edilen ürünleri ilgili adreslere teslim eder. Eğer elinde kalan olursa ertesi gün devam eder. Mesai saatleri içinde yapılan bir iştir. Ama kimi hazır yemek firmaları yarı zamanlı olarak farklı zaman dilimlerinde de insanlar çalıştırabilmektedir. Kazanç olarak bakıldığında çalışılan firmaya göre değişir. Her türlü sosyal güvencesi olan işler arasındadır.Kendisine güvenen, böyle bir işi yapmayı isteyen, araç kullanmayı seven herkes bu işi yaparak para kazanabilir.

http://www.dogankurye.com.tr/


Kurye Mesleğine Genel Bakış Kurye Mesleğine Genel Bakış Reviewed by HABERCİ on Çarşamba, Temmuz 01, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Ã?nizleme
Bumerang - Yazarkafe